Pogosta vprašanja

Zakaj mi sistem blokira namestitev?

Zadnji sistemi Windows imajo zaščito pred neznanimi aplikacijami (Windows SmartScreen). Tiste aplikacije, ki niso pogosto nameščane v svetu, sistem blokira (če imate tako nastavljeno, kar privzeto je). V tem primeru sledite tem navodilom (kliknite tukaj).

 

Zakaj mi ne deluje avtomatska nadgradnja?

Avtomatska nadgradnja programa deluje le, če ste program zagnali kot skrbnik / administrator, ali pa imate program nameščen v nezaščiteni mapi, kot je npr. C:\Alinet\UPN, kar je po novem privzeta vrednost.
Če imate program nameščen v C:\Program Files (programskih datotekah), kar je bilo privzeto v prejšnjih verzijah in program poganjate kot navaden uporabnik, se ne more nadgraditi zaradi manjka sistemskih pravic. Enostavna rešitev v tem primeru je, da program zaženete kot administrator (desni klik na bližnjico UPN in Zaženi kot Skrbnik / Run as Administrator) in ponovno poženete nadgradnjo.
Lahko pa tudi posodobite program tako, da iz te strani prenesete novo verzijo in jo namestite. Program se bo posodobil, vsi podatki pa ostanejo. Podatki pravzaprav ostanejo tudi po odstranitvi programa, tako da lahko program odstranite in namestite v drugo mapo in vaši podatki bodo še vedno tu.

 

Zakaj program ne tiska OCR vrstice oziroma vsebuje čudne znake?

Novejše verzije programa (od 4.0 naprej) ne podpirajo več zastarelih OCR obrazcev.
Če pa imate še staro verzijo programa, pa se OCR vrstica prikaže le v primeru, če je prvi del reference SI12, drugi del pa točno 13 znakov. Za nepravilne znake pa je možno, da nimate nameščene ustrezne pisave (font). Inštalacija programa ga sicer namesti, a če se zgodi, da v vašem sistemu ni nameščena, jo lahko prenesete tukaj. Desnokliknite nanjo in izberite Namesti (Install).

 

Zakaj program ne tiska ozadja oziroma barve položnice?

Program UPN tiska le besedilo na že prednatisnjen prazen UPN obrazec. Samo položnico smejo tiskati le registrirani in certificirani tiskarji. Seznam teh je objavljen tukaj.

 

Avtorske pravice (Copyright) © 2008 - 2021 Alinet računalniške storitve.